Fem månader att sitta vackert och vänta på Stockholm Hundmässa 2015

Stockholm Hundmässa går av stapeln den 12 till 13 december på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det betyder att det är 137 dagar kvar att sitta vackert och vänta på årets största hundfest.

Efter förra årets succémässa finns det mycket att se fram emot även i år. Den anrika mässan med över 120 års historia har arrangerats årligen sedan 1909 (förutom ett undantag 1918, på grund av att första världskriget skapade oroligheter i landet). Och årets utställning fortsätter traditionen med att anordna två späckade dagar med tävlingar, aktiviteter, utställningar, produkter och allt som har att göra med människans bästa vän.

Det här händer på mässan 2015

Stockholm Hundmässa är en av de absolut bästa platserna att lära sig allt om hundar. Över 100 rasklubbar kommer finnas på plats och visar upp och lär ut om den hundras de representerar, och erbjuder också möjligheten att hälsa på lugna, fina, väluppfostrade hundar av alla möjliga raser. Mot slutet av mässdagarna samlar de ihop sig och marscherar hundarna i en härlig hundparad!

Tävlingar arrangeras varje år inom flera olika discipliner. Dels är det den stora hundutställningen, där hundar kan tävla inom sin raskategori. Men det genomförs också tävlingar i agility och lydnad och rallylydnad. I samband med dessa tävlingar arrangeras också speciella avsnitt av det populära Café Hundsnack där erfarna tränare delar med sig av tips om hur man uppfostrar sin jycke.

Bland utställarna på mässan är det väldigt många återförsäljare och tillverkare av produkter för hundar. Det betyder bland annat halsband, hundfoder, bäddar, spårlinor, leksaker, schampo och mycket mycket mer för dig som vill shoppa loss på hundtillbehör. Det mesta säljs också till mässpriser, vilket gör mässan till ett perfekt tillfälle att fynda!

Biljetter och öppettider

Biljetter till mässan går att förköpa från och med oktober. Förköpspriset för en vuxen är 150 kronor (130 för medlemmar i SKK länsklubb), och 130 för barn 7 till 15 år.

Mässgolvet är öppet 07.00 till 18.00 under lördagen och söndagen den 12 och 13 december.

För mer information och möjlighet att förköpa biljetter, kolla in: skk.se/stockholmhundmassa/