Gothenburg Horse Show

Hästsporten är väldigt populär i Sverige. Det kunde man inte minst se när OS gick av stapeln och hur den svenska publiken noggrant följde hur det gick för våra tävlande i de olika grenarna. Att Rolf Göran Bengtsson sedan tog hem Jerringpriset visar på att hästsporten fortsatt är en respekterad sport med duktiga och uppskattade idrottare.

Rolf Göran Bengtsson och Sara Algotsson Ostholt har varit de namn som ytterligare fört fram hästsporten i Sverige. Malin Baryard behöver inte längre bära oket helt själv, för nu finns det flera talangfulla och duktiga idrottare som sysslar med sporten.

Göteborg är staden som lever upp till uppgiften att hålla tävlingarna intressanta och proffsiga. Genom Gothenburg Horse Show bjuder man in världens absolut bästa ryttare att tävla och visa upp sig varje år. Detta återkommande evenemang är en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport.

Gothenburg Horse Show startade redan 1977 och har sedan starten haft över 2,5 miljoner besökare. Tävlingen utvecklas också väldigt mycket och växer i storlek och betydelse. I april 2013 hade Gothenburg Horse Show finaler i både hoppning och dressyr, vilket var första gången som Göteborg stod som värd för båda typerna av finaler samtidigt. Gothenburg Horse Show är också det evenemang som hållit i allra flest finaler, tretton stycken i hoppning och sju i dressyr.

Mellan den 26 februari och 2 mars så bjuder då Göteborg ytterligare en gång in till en tävling i Scandinavium Arena som kommer att hålla absolut världsklass. Got Event AB, i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, är de som arrangerar dessa tävlingar. Det är många deltagare och åskådare som bedömer att det här är en av de absolut bästa tävlingarna som arrangeras i hela världen och det kommer inte att behöva kosta dig speciellt mycket att besöka den. Så lite som 170 kronor kostar en biljett, vilket också kommer att ge dig tillträde till den stora hästsportsmässan Euro Horse på Svenska Mässan samma helg.

Mer info hittar du här om Gothenburg Horse Show och här om hästsportsmässan Euro Horse. Boende kan du boka på www.novotel.se.

Göteborg är alltså staden att befinna sig i i slutet av februari 2014. Som en hästtokig nation kommer säkerligen besökarantalet att slå nya rekord. Det är alltså den perfekta platsen för alla killar och tjejer som har stora drömmar om att bli något inom hästsporten, för här kan de inspireras av världseliten och sporrar till att kanske en dag själva få rida i Scandinavium Arena.