Saker som är bra för din hund

Runtom i landet så finns det många hundägare som tycker om att handla saker till sina hundar. Oftast kan det handla om olika slags godis och tuggleksaker, men det finns även andra saker som kan vara både roliga och användbara för en hund.

 Något som har fått positivt uppmärksamhet för dess funktion är öronmuffar för hundar, detta kan låta som en konstig sak, men genom sin tjocklek och material så dämpar den ljud på ett mycket bra sätt. Då hundar har en mycket bra hörsel kan ljud som raketer, och smällare vare väldigt obehagligt. Men med detta slags öronskydd så slipper hunden blir rädd eller få ont i öronen. På Smarta Saker så finns bilder på olika hundar som bör dessa hörselskydd. Andra tillbehör och saker som en hammock för din katt, reflexspray som du sprayar på pälsen på ditt husdjur så att den syns väl i mörkret går att finna på denna sida.

En annan sak som är väldigt bra för att träna hundens beteende och lydnad är klickerträning. Detta görs med en liten sak som klickar när man trycker på den. Den används när hunden gör något bra exempelvis, och så kan man ge en godis som belöning i samband med detta. På detta sätt lära man hunden att bli aktiv på ett positivt sätt. I en artikel på Agria så kan man läsa om hur det fungerar och bakgrunden till denna slags hundträning, som påbörjades av amerikansken Karen Pryor som fick inspiration av tränandet av delfiner.