Svenska Lindelöw till världscupfinal i Las Vegas

Hästsport är något som sällan dominerar de svenska sportnyheterna, men i detta fall är det en stor succé för den 24-årige Douglas Lindelöw från Fulltofta som tagit sig till världscupfinal i den amerikanske casinostaden Las Vegas. Genom att ha klarat tidigare kval så är Douglas med och kämpar tillsammans med världsryttare som Marcus Ehning från Tyskland och Steve Guerdat från Schweiz bland annat. Det är en stor sak för Lindelöw att resa till USA för att tävla, och i en intervju i Skånskan säger han att han är lite nervös inför tävlingen men att det skall bli kul.

Douglas häst Casello är inte den snabbaste hästen, men har ändå mycket bra förutsättningar i tävlingen. Genom att ha tagit hjälp av den tidigare OS-vinnaren Peter Eriksson ska dem tillsammans ta fram det bästa ur Casello. Det är stort för en 24-åring att resa över Atlanten och med på resan finns Douglas föräldrar mamma Agnetha och pappa Lennart som support, vilka både tidigare har varit svenska mästare, och har bra koll på hur ridsporten fungerar. Några andra som har koll på hur ridsport fungerar är Hogsta Ridsport som säljer användbara produkter för både häst och ryttare online.

Arenan som man tävlar på i Las Vegas är relativt trång vilket gör att man kommer närmare publiken. Den atmosfären gillar Douglas vilket då blir till en fördel rent mentalt. Är man det minsta osäker på hästen så märker hästen av det vilket kan leda till att man inte kan förmedla kommandon lika stabilt. Sverige har på senare år tagit sig tillbaka i toppen inom hästsport, och har många pokaler och priser att inbringa i framtiden, kanske Lindelöw är en av dessa medaljörer.