Viktigt att träna sin valp

Många som skaffar en valp glömmer bort hur viktigt det faktiskt är att börja uppfostra den i tid. Man distraheras av hur söt valpen är, och man kanske inte har hjärta att säga till den på skarpen när det behövs. Men det har visat sig att man gör hunden en björntjänst genom att inte uppfostra den. Hundar är precis som barn, de mår bra av tydliga regler och riktlinjer.

Svårt att lära en gammal hund sitta

Alla har väl hört uttrycket man brukar säga, att det är svårt att lära en gammal hund sitta. Man säger detta i skämtsam ton, men många anar inte hur sant det faktiskt är. Ju tidigare man börjar uppfostra sin hund, desto lättare kommer det vara.

Ett problem som är vanligt, det är att valpar tuggar på allt. De kan förstöra möbler, kläder och skor, och det vill man bara inte vara med om. Det är här viktigt att man tar itu med detta på en gång. Skulle man inte göra det, så kan det leda till att man får en vuxen hund som bits.

Här nedan kan du se en video som beskriver hur man kan göra på ett talande sätt. Det beskrivs bland annat hur man kan börja med att sätta upp bestämda regler. Ge valpen vissa saker den får lov att tugga på, till exempel sina leksaker. Välj gärna en leksak i gummi. Detta är extra skönt att tugga på när tänderna kliar.

Men viktigast av allt är att man ger sin hund tid och uppmärksamhet. Bli inte besviken om du inte ser resultat på en gång. Nej ta god tid på dig, och var beredd på att det kommer ta tid och energi att uppfostra en hund. Men det är också då det kommer ge resultat.

Se även vasbydjursjukhus.nu och cesarsway.com för mer bra information om hur du tar hand om och tränar din hund.